FAQ – Elektronisch aanvragen

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over de webpagina of over uw aanvraag voor een verblijfsvergunning, afschrift of restitutie? Op onze veel gestelde vragen- (klikbaar link) pagina vindt u het antwoord op de meeste vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens de normale kantooruren. Mailen kan natuurlijk ook. Vermeld bij vragen over uw aanvraag altijd het aanvraagnummer en FMSCRV-nummer.

Elektronisch Aanvragen

Sinds 15 juni 2016 is het mogelijk om een aanvraag voor een verklaring Van Rechtswege of verklaring Niet van Toepassing elektronisch in te dienen. Dit kan via www.immigrationcur.org

U ontvangt per email uw bewijs van aanvraag. Na behandeling van de aanvraag krijgt u per email de beschikking met de beslissing op uw aanvraag. Daarna kunt u bij de Toelatingsorganisatie uw verblijfstitel in de vorm van een stempel in uw paspoort ontvangen. Met de stempel in het paspoort kan de Nederlander of Amerikaan bij het bevolkingsregister zich inschrijven.

De aanvrager maakt een eigen persoonlijk account aan dat later ter gebruik kan dienen voor andere aanvragen. Dit account is strikt persoonlijk en bevat alle gegevens van de betrokken persoon.

De aanvrager kan het account gebruiken voor zichzelf, vrouw en kinderen. Het account kan alleen onder naam van één persoon gebruikt worden.

Conform vigerende wet en regelgeving heeft de overheid 4 maanden de tijd om een beslissing te nemen op een aanvraag.

U moet nagaan in uw account of u de taak ‘aanvraag indienen’ hebt afgerond. Indien dit afgerond is, moet u een bericht in uw inbox krijgen met een bewijs van aanvraag. Indien u geen bewijs van aanvraag in uw inbox heeft ontvangen, moet u in uw junk mail of spam kijken of het bericht daar beland is. Het bericht is afkomstig van no-reply@immigrationcur.org.

Ja, indien u vergeten bent om uw documenten te scannen kunt u dat alsnog per email sturen. Let wel op, dat als uw aanvraag reeds behandeld is, zonder de vereiste documenten, uw aanvraag afgewezen kan worden. Tegen een afwijzende beschikking staat binnen 6 weken na verzending bezwaarmogelijkheden open.

Stel uw vraag

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Stel uw vraag dan hieronder.

    * velden zijn verplicht

    Volg ons

    Disclaimer

    Het Ministerie van Justitie is verantwoordelijk voor publicatie van informatie op deze website. De informatie is met zorgvuldigheid en nauwkeurigheid verzameld. Het Ministerie van Justitie doet haar uiterste best om de informatie zo actueel mogelijk te houden. Aan deze website kunnen echter geen rechten worden ontleend. Deze website wordt door het Ministerie van Justitie beheerd. De informatie op deze website kan gedeeld worden, mits bronvermelding.