FAQ – Gezinshereniging / Gezinsvorming

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over de webpagina of over uw aanvraag voor een verblijfsvergunning, afschrift of restitutie? Op onze veel gestelde vragen- (klik baar link )pagina vindt u het antwoord op de meeste vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens de normale kantooruren. Mailen kan natuurlijk ook. Vermeld bij vragen over uw aanvraag altijd het aanvraagnummer en FMSCRV-nummer.

Gezinshereniging / Gezinsvorming

De Nederlander die gehuwd is met een vreemdeling moet een salaris van minimaal Naf. 1.500,00 hebben.

Bij huwelijk tussen vreemdelingen moet de hoofd aanvrager een salaris hebben van minimaal Naf. 3.000,00.Bij aanvragen van (voor) kinderen van vreemde en Nederlandse (niet op Curaçao geboren) nationaliteit dienen naast de hier bovengenoemde normbedragen als aanvullende financiële zekerheid de volgende normbedragen te worden bijgeteld;
a. Kinderen t/m 5 jaar – Naf. 250,= bruto per maand per kind
b. Kinderen t/m 11 jaar – Naf. 350,= bruto per maand per kind 
c. Kinderen van 12 jaar en ouder Naf,= bruto per maand per kind 

De vreemdeling moet een aanvraag voor Vergunning tot Tijdelijk Verblijf (VTTV) indienen met als doel Gezinshereniging en hij moet voldoen aan de vereisten in de bijgevoegde vereistenlijst.

Zowel bij gezinshereniging als gezinsvorming geldt de volgende voorwaarden: 

 • de persoon bij wie toelating wordt verzocht, dient duurzaam en zelfstandig te beschikken over voldoende middelen van bestaan 
 • de persoon die de toelating aanvraagt, moet duurzaam beschikken over een passende huisvesting die ook daadwerkelijk beschikbaar is. Indien de aanvrager inwonend is, dient er geen bezwaar tegen de bewoning of inwoning van de toe te laten familieleden te bestaan.
 • de vreemdeling die om toelating verzoekt, mag geen gevaar vormen voor de openbare orde. Aan familieleden worden dezelfde eisen gesteld als ten aanzien van de overige aanvragers van verblijfsvergunningen.

De vreemdeling die gehuwd is met een Nederlander ontvangt een vergunning tot tijdelijk verblijf, zonder werkverbod. Dat betekent dat zijn/haar werkgever ontheven is van het aanvragen van een tewerkstellingsvergunning en deel kan nemen aan de arbeidsmarkt.

Stel uw vraag

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Stel uw vraag dan hieronder.

  * velden zijn verplicht

  Volg ons

  Disclaimer

  Het Ministerie van Justitie is verantwoordelijk voor publicatie van informatie op deze website. De informatie is met zorgvuldigheid en nauwkeurigheid verzameld. Het Ministerie van Justitie doet haar uiterste best om de informatie zo actueel mogelijk te houden. Aan deze website kunnen echter geen rechten worden ontleend. Deze website wordt door het Ministerie van Justitie beheerd. De informatie op deze website kan gedeeld worden, mits bronvermelding.