FAQ – Nederlanders

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over de webpagina of over uw aanvraag voor een verblijfsvergunning, afschrift of restitutie? Op onze veel gestelde vragen- (klik baar link )pagina vindt u het antwoord op de meeste vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens de normale kantooruren. Mailen kan natuurlijk ook. Vermeld bij vragen over uw aanvraag altijd het aanvraagnummer en FMSCRV-nummer.

Nederlanders

Personen met de Nederlandse nationaliteit die niet onder artikel 1 van de LTU vallen, worden van rechtswege toegelaten. Indien de Nederlandse buitenlander wil blijven wonen en werken, kan hij een aanvraag voor een verklaring van rechtswege indienen. 

Sinds 15 juni 2016, kan een aanvraag voor Verklaring van Rechtswege online worden ingediend. Dit is mogelijk via deze link: www.immigrationcur.org.

Een Nederlander die definitief wil vertrekken, hoeft zich niet bij de Toelatingsorganisatie te melden.

Wel is hij verplicht:

 • openstaande boetes bij de Officier van Justitie af te rekenen
 • uitstaande aangifte van belastingen en de betaling daarvan bij de Belastingkantoor te kwijten
 • zich uit te schrijven bij de Publieke Zaken

Stel uw vraag

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Stel uw vraag dan hieronder.

  * velden zijn verplicht

  Volg ons

  Disclaimer

  Het Ministerie van Justitie is verantwoordelijk voor publicatie van informatie op deze website. De informatie is met zorgvuldigheid en nauwkeurigheid verzameld. Het Ministerie van Justitie doet haar uiterste best om de informatie zo actueel mogelijk te houden. Aan deze website kunnen echter geen rechten worden ontleend. Deze website wordt door het Ministerie van Justitie beheerd. De informatie op deze website kan gedeeld worden, mits bronvermelding.