FAQ – Toerist

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over de webpagina of over uw aanvraag voor een verblijfsvergunning, afschrift of restitutie? Op onze veel gestelde vragen- (klik baar link) pagina vindt u het antwoord op de meeste vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens de normale kantooruren. Mailen kan natuurlijk ook. Vermeld bij vragen over uw aanvraag altijd het aanvraagnummer en FMSCRV-nummer.

Toerist

De maximale verblijfsduur van een toerist is afhankelijk van de nationaliteit van de toerist

 1. Een Nederlander en een Amerikaanse toerist kunnen 6 maanden als toerist verblijven.
 2. Een toerist van de Europese unie, Canada, Australië, New Zeeland, Japan en Schengengebied kan 90 dagen als toerist verblijven.
 3. Toeristen van niet visumplichtige landen kunnen 30 dagen als toerist verblijven. Indien men langer wenst te blijven, moet er een aanvraag ingediend worden voor een toeristisch verlenging bij de Toelatingsorganisatie. Men kan maximaal 90 dagen per jaar als toerist verblijven.
 4. Toeristen van visumplichtige landen kunnen 30 dagen verblijven. Indien men langer wenst te blijven, moet er een aanvraag ingediend worden voor een toeristisch verlenging bij de Toelatingsorganisatie. Men kan maximaal 90 dagen per jaar als toerist verblijven.

Een toerist van een niet-visumplichtig land die langer dan 30 dagen op Curaçao wil verblijven, dient 5 – 7 dagen voor het verstrijken van deze termijn een verlenging van zijn toeristisch verblijf bij de Toelatingsorganisatie aan te vragen. 


De te overleggen documenten hiervoor zijn terug te vinden in het aanvraag formulier dat beschikbaar is op de website van de overheid www.gobiernu.cw.

Bij uw binnenkomst als toerist moet u een bedrag van $1000 per week aantonen. Hetzij via een credit card en/of bankpas.

U dient een garantie verklaring op te halen bij de Publieke Zaken en deze in te vullen en op te sturen naar de betrokken persoon samen met een kopie van een geldig identiteitsbewijs en bewijs van middelen van bestaan. De betrokken persoon dient de opgestuurde documenten mee te nemen naar de Nederlandse ambassade of consulaat om zijn aanvraag in te dienen.

Stel uw vraag

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Stel uw vraag dan hieronder.

  * velden zijn verplicht

  Volg ons

  Disclaimer

  Het Ministerie van Justitie is verantwoordelijk voor publicatie van informatie op deze website. De informatie is met zorgvuldigheid en nauwkeurigheid verzameld. Het Ministerie van Justitie doet haar uiterste best om de informatie zo actueel mogelijk te houden. Aan deze website kunnen echter geen rechten worden ontleend. Deze website wordt door het Ministerie van Justitie beheerd. De informatie op deze website kan gedeeld worden, mits bronvermelding.