FAQ – Werkvergunning

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over de webpagina of over uw aanvraag voor een verblijfsvergunning, afschrift of restitutie? Op onze veel gestelde vragen- (klik baar link )pagina vindt u het antwoord op de meeste vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens de normale kantooruren. Mailen kan natuurlijk ook. Vermeld bij vragen over uw aanvraag altijd het aanvraagnummer en FMSCRV-nummer.

Werkvergunning

Zolang een persoon (vreemdeling) geen verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd heeft, heeft hij een tewerkstellingsvergunning nodig. 

Uitzonderingen hiervan zijn:

  • personen die vallen onder Brooks Tower categorie 1
  • personen met een eigen bedrijf (éénmanszaak)

Mocht u andere redenen hebben om aan te geven dat u geen TWV behoeft, kunt u kontakt opnemen met de Ministerie van Sociale Ontwikkelingen, Arbeid en Welzijn (SOAW) (599 9 434 0300) voor verdere informatie.

De werkgever dient eerst via Vergunningenloket een TWV bij de SOAW aanvragen voor de betrokkene. Nadat de werkgever eengeldige TWV heeft ontvangen kan de aanvrager of diens gemachtigde bij de TO langsgaan om een verblijfsvergunning aan te vragen.

Bij welk verandering dan ook dat invloed heeft op de verblijfsvergunning, dient de persoon binnen een tijdsbepaling van 6 weken een aanvraag met wijziging in te dienen.

Stel uw vraag

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Stel uw vraag dan hieronder.

    * velden zijn verplicht

    Volg ons

    Disclaimer

    Het Ministerie van Justitie is verantwoordelijk voor publicatie van informatie op deze website. De informatie is met zorgvuldigheid en nauwkeurigheid verzameld. Het Ministerie van Justitie doet haar uiterste best om de informatie zo actueel mogelijk te houden. Aan deze website kunnen echter geen rechten worden ontleend. Deze website wordt door het Ministerie van Justitie beheerd. De informatie op deze website kan gedeeld worden, mits bronvermelding.