Additionele documenten

Additionele documenten

Additionele documenten bij het reizen buiten de vakantieperiode

Gelet op de leerplicht van minderjarigen dient buiten vakantieperiodes een toestemming van de schoolhoofd te worden overgelegd. In geval het gaat om een algehele ontheffing van de leerplicht dient een beschikking van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport overgelegd te worden waarmee de ontheffing kan worden aangetoond. 

Additionele documenten bij emigratie

Een minderjarige die gaat verder studeren of in ieder geval gaat emigreren, zal ook het desbetreffende bewijs van uitschrijving (document en stempel in het paspoort) van de Publieke Zaken (Kranshi) moeten overleggen.

Additionele documenten bij alleen emigrerende minderjarige

Bij het emigreren van de minderjarige zonder de bevoegde ouder(s) of voogd binnen het Koninkrijk, dient naast bovengenoemde documenten tevens de verklaring van geen bezwaar die door de Voogdijraad verleend wordt, worden overgelegd.

Voor het verkrijgen van laatstgenoemde verklaring is een tijdige (6 maanden) benadering van de Voogdijraad vereist.


gezagregister@caribjustitia.org 

Disclaimer

Het Ministerie van Justitie is verantwoordelijk voor publicatie van informatie op deze website. De informatie is met zorgvuldigheid en nauwkeurigheid verzameld. Het Ministerie van Justitie doet haar uiterste best om de informatie zo actueel mogelijk te houden. Aan deze website kunnen echter geen rechten worden ontleend. Deze website wordt door het Ministerie van Justitie beheerd. De informatie op deze website kan gedeeld worden, mits bronvermelding.